Idealne na każdy dzień tygodnia, pasują za równo do kawy jak i herbaty. Nie jeden łasuch potrafi zjeść całą miskę tych kruchych łakoci.
Składniki:
- 300g mąki
- 1 jajko
- 150g masła
- 70g cukru pudru
- 1 łyżeczka cukru z wanilią
Sposób przygotowania:
Jajko roztrzepujemy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Mąkem razem z masłem siekamy. Wszystko razem zagniatamy. Na godzinę chłodzimy w lodówce.
Po godzinie ciasto rozwałkowujemy i wycinamy kształty foremkami.
Temperatura pieczenia 170 stopni aż ciasteczka się zarumienią około 10 minut.
Aby ciasteczka były kolorowe, dodajemy barwnik spożywczy w proszku który dosypujemy do mąki .
mam ochotę obdarować takimi serduszkami wszystkich, których kocham :)
OdpowiedzUsuń