wtorek, 25 lutego 2014

Babka bananowa z jabłkiem


Babka bananowa jedna z moich ulubionych . Przepis troszkę zmodyfikowany, ale równie pyszny. Przygotowanie ciasta zajmuje dosłownie 5 min .



Składniki :
  •  1 i 1/2 szk. mąki
  •  3 duże dojrzałe banany
  • 1 duże jabłko
  • 1/3 szkl. oleju
  • 1 jajko
  •  2/3 szk. oleju
  • 1 łyż. sody oczyszczonej
  • 1/2 szkl. orzechów włoskich
  • 1/2 szkl. kropelek czekoladowych
  • 2 łyż. cynamonu


Sposób przygotowania:

Banany i pokrojone w kostkę jabłko rozgniatamy widelcem. Mąkę przesiewamy z sodą oczyszczoną  i cynamonem.
Do miski wlewamy olej, dodajemy rozgniecione owoce, cukier i jajko. Dodajemy partiami mąkę z sodą i cynamonem. Mieszamy łyżką do momentu połączenia składników. Na koniec dodajemy orzechy i czekoladę . Mieszamy jeszcze raz.

Wstawiamy na 60 min w temperaturze 175 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz