Babka bananowa jedna z moich ulubionych . Przepis troszkę zmodyfikowany, ale równie pyszny. Przygotowanie ciasta zajmuje dosłownie 5 min .
Składniki :
- 1 i 1/2 szk. mąki
- 3 duże dojrzałe banany
- 1 duże jabłko
- 1/3 szkl. oleju
- 1 jajko
- 2/3 szk. oleju
- 1 łyż. sody oczyszczonej
- 1/2 szkl. orzechów włoskich
- 1/2 szkl. kropelek czekoladowych
- 2 łyż. cynamonu
Sposób przygotowania:
Banany i pokrojone w kostkę jabłko rozgniatamy widelcem. Mąkę przesiewamy z sodą oczyszczoną i cynamonem.
Do miski wlewamy olej, dodajemy rozgniecione owoce, cukier i jajko. Dodajemy partiami mąkę z sodą i cynamonem. Mieszamy łyżką do momentu połączenia składników. Na koniec dodajemy orzechy i czekoladę . Mieszamy jeszcze raz.
Wstawiamy na 60 min w temperaturze 175 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz