Ciasto:
- 4 jajka
- 1,5 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 8 łyż. oleju
- 8 łyż. wody
- likier kokosowy
- 2 łyż. proszku do pieczenia
Polewa:
- kostka margaryny
- 3/4 szkl. cukru
- szklanka wody
- 3 łyż, kakao
- tabliczka czekolady
Dodatkowo 400 g wiórek kokosowych
Sposób przygotowania:
Żółtka utrzeć z cukrem , dodać wodę i olej dalej ucierając. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec ubite białka i likier kokosowy wymieszać z masą . Wstawić do piekarnika na 35 min 175 stopni.
Ostygnięte ciasto pokroić na niewielkie kwadraty, które obtaczamy w lekko ostygniętej polewie i wiórkach .
Ostygnięte ciasto pokroić na niewielkie kwadraty, które obtaczamy w lekko ostygniętej polewie i wiórkach .
Mmm, jakie puchate w środku! Wpadam do Ciebie :)
OdpowiedzUsuń