Wilgotne, puszyste ciasto pomarańczowe, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne na każdy dzień.
- 3/4 szkl, cukru
- 2 szkl. mąki tortowej
- 3 jajka
- 1/2 szkl. oleju słonecznikowego lub rzepakowego
- 3 łyż. jogurtu naturalnego typu greckiego
- 1 łyż. sody oczyszczonej
- 1 łyż. proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1/2 szkl. soku z pomarańczy
- skórka starta z dwóch pomarańczy
Przygotowanie:
Skórkę z pomarańczy połączyć z cukrem dokładanie wymieszać. Dodać sok z pomarańczy wymieszać, następnie jogurt naturalny, jogurt, olej i również wymieszać ;) Wbić jajka i jeszcze raz wymieszać . Na koniec wsypać mąkę z proszkiem i sodą . Wymieszać tylko nie za długo do połączenia składników.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 60 min (do suchego patyczka)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz